7 aplikací, které vám zpříjemní léto

Markéta Křůpalová
aplikace

Rtuť teploměru se pravidelně zastavuje okolo číslovky 30, v MHD začíná být neúnosně a slovní spojení "Pojedeme k vodě." slyšíme čím dál častěji. Léto je tady! Abyste si ho užili naplno, máme pro vás 7 tipů na chytré mobilní aplikace, které se postarají o míchané drinky, sbalení kufru nebo vaši kůži na sluníčku. Zapněte data a užívejte léta plnými doušky.

Aplikace na léto

Solarize

Pokud se vrátíte z dovolené bez opálení, těžko vám sousedé uvěří, že jste někde byli. Nic se ale nemá přehánět a vychytaná apka vám pomůže předejít nepříjemným spáleninám od sluníčka. Na základě několika vstupních údajů (barva očí a vlasů, typ kůže, pihatost atd.) vás alarmem upozorní, že se máte znovu namazat.

Get it on Google play

Packpoint

Proboha, nezapomněli jsme na něco? Tento pocit strachu a zmatku vyřeší jednoduchá apka, vhodná pro všechny balící stresaře. Jednoduše si vyberete jeden z mnoha typů výletu, naťukáte počet dní a počasí, které očekáváte. Apka vám sama vypočítá, co vše a v jakém množství si máte přibalit. Náhradní ponožky vám letos určitě chybět nebudou.

Get it on Google play Download on the App store

Drink Water Reminder

O pitném režimu slyšíme na každém rohu. Jeho dodržování je ale pro většinu z nás složitější. Během parného léta bychom ale pravidelné dávky tekutin opravdu neměli podceňovat. Chytrá apka vám spočítá, kolik lahví nebo sklenic vody byste měli vypít a během celého dne vás na to bude upozorňovat.

Get it on Google play Download on the App store

Sky Map

Nejlepší věcí na kempování v přírodě je noční obloha plná hvězd. Chcete být za frajera? Pořiďte si chytrou apku, se kterou v sobě objevíte skrytého astronoma. Má v sobě více než 350 000 hvězd. Namiřte svůj telefon k obloze a aplikace vám pomocí GPS přesně ukáže, které souhvězdí sledujete.

Get it on Google play

GrillTime

Chcete být na garden párty za šampiony? Stáhněte si apku, ve které si nastavíte druhy masa a zeleniny, které právě dáváte na gril a ona za vás pohlídá, kdy je potřeba co obrátit nebo vyndat. Stop připáleným steakům!

Download on the App store

OpenTable

Cestujete do zahraničí a rádi objevujete lokální kuchyň? Tahle apka vám může rozšířit vaše kulinářské obzory. Je libo rybu, steak nebo lokální specialitku? Vše najdete v jednoduchém rozhraní apky pro hladové cestovatele.

Get it on Google play Download on the App store

My Cocktail Bar

Léto je měsícem zahradních párty a grilovaček. Nechte se inspirovat apkou na míchání drinků a koktejlů. Na výběr máte tisíce receptů a ingrediencí. Stačí si vybrat, na co máte chuť nebo si namíchat drink z toho, co máte zrovna v ledničce.

Get it on Google play